SommarvisionenFörra året var jag på Way Out West med Viktor och Jocke. När det var blott en dag kvar till avgång var vi fortfarande osäkra på hur vår boendesituation såg ut. Det var ju bara tre nätter, men vädret var regnigt och alla stadens vandrarhem var fullbokade. Nödplanen var att sova i Jockes brors bil, den vi åkte till Göteborg i. Som tur var slapp vi det. En tjej som på blocket lagt ut en annons om uthyrning av lägenhet räddade oss och för en helg var hennes etta i Olskroken vårt hem. Hon var förstås inte där.

Det var en så härlig upplevelse. Jag önskade efteråt att vi hade åkt dit tidigare eller stannat längre, så att vi fick uppleva att bo i Göteborg mer än vi gjorde. Den tiden vi hade där spenderade vi mest på festivalområdet, vi var ungefär bara hemma när vi sov och duschade.

Så därför är det planen för i år! Men tack vare att Jenny Lewis ställde in så verkar det inte bli något Way Out West-besök denna gången, vilket antagligen är lika bra. Det blir inga killkompisar i år heller, det är den största regeln. Inte för att det var något som helst problem med att bo med Viktor och Jocke, men det här är ett tjej-äventyr. Ett sådant man kommer komma ihåg i minst fyrtio år efter och berätta om för sina barn när de börjat bli unga vuxna, som vi var då. Nu.

Jag, Paulina och Mikaela har redan börjat planera en upplevelse-lista. På tåget på väg till Peace & Love var det nämligen några tjejer som hade en lista med uppdrag gänget var tvungna att uppfylla för att festivalen skulle räknas som lyckad. På listan fanns till exempel: stjäla ett par skor, hångla med en 25-plussare och sova i någon annans tält. På vår lista finns bland annat: Sjunga med en gatumusikant, få sällskap av stor och trygg kille på berg- och dalbana och sitta i någons knä på spårvagnen. Bildbevis krävs såklart för samtliga saker på listan. Annars räknas det inte.

Åh, vad jag längtar tills lägenhet är fixad och tågbiljetter bokade. Jag vill få det officiellt. Så att det verkligen händer. Så att det verkligen blir ett äventyr att minnas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0