BarnEn sak jag älskar är när barn kallar sig själv för barn. Idag på bussen till skolan gick en liten flicka på helt ensam och innan hon stack ner busskortet i läsaren sa hon, rakryggad och lite stolt över sig själv: "Ett barn!"
Det gjorde mig lite varm inombords.

Barn måste förresten vara ett av de gulligaste orden som finns.

Jesus is a friend of mineHar ni hört den här? Underbar.
Gillar speciellt dom lite erotiska delarna i låten, som raden: "I tried to run and hide, but Jesus came and found me and he touched me down inside."

19 år minus en dag

Imorgon fyller jag år. För tre år sedan firades min, Annas och Elins födelsedag hemma hos Elin med världens godaste tårta och världens mysigaste sällskap. Jag och Anna fick inte vara närvarande där hemlighetsmakeriet pågick, dvs presentinslagning och tårtbakning, så vi satt i soffan och tog fina bilder på oss själva istället. Det var en fin födelsedag.

Egentligen brukar jag inte gilla att fylla år. Dels är det en press och en ångestframkallande faktor att bli äldre och dels är det en dag som ska kännas så himla speciell men sällan gör det. Jag gillar dock makten som en födelsedag innebär. Även om jag brukar vara bra på att använda mig att ge skuldkänslor för att få vad jag vill ha, blir detta mycket mer påtagligt när man kan säga: "Men det är ju faktiskt min födelsedag..."

Hur som helst tror jag att denna födelsedag blir annorlunda. Jag har nästan kommit över min åldersnoja, och jag uppskattar numera de upplevelser och visdomar jag under ytterligare ett år har fått ta del av. Sen har jag gjort planer för hela dagen, så att den kommer bli speciell och därmed kan jag inte bli besviken!

Bio är bästJag har varit en del på bio på sistone. Detta på grund av att det finns ett fiffigt rabattkort som ger det fina erbjudandet att gå på bio tre gånger för halva priset, om man betalar 10 kronor extra på fullpriset en gång. (Varsågod Svensk Filmindustri, gratis reklam.)

Inglorius Basterds var så himla bra att jag efter två och en halv timme inte ville lämna biosalongen. Trots allt våld och blod, som fick mig att ibland rycka till och ibland gömma mig i min halsduk, älskade jag den. Och jag kan ju inte avslöja slutet för dom inte inte ännu sett den, men det var en underbar syn. Förutom att det var äckligt. Ni vet vad jag menar om ni sett den. 10 av 10 kaniner!

2012 var inte lika bra. Det var rätt häftigt med alla specialeffekter och man blev lite rädd av att hotet ändå kanske skulle kunna vara lite trovärdigt. Tänk om jorden en dag skulle börja gå under? Jag har inga biljoner att rädda mitt skinn med. Det var lite för mycket panik i filmen dock. Hade nästan ont i kroppen efter filmens slut för att jag suttit den sista timmen och spänt mig så mycket. 6 av 10 kaniner.

Baby Jesus, born to rockNu är snart julen här. Jag älskar jul. Om alla högtider utom en skulle tas bort skulle jag välja att spara julen. Hellre jul än min födelsedag. Och så vidare. Jul är bra.

Förra året kände jag ingen julstämning. Jag brukar alltid börja med julsånger i smyg i mitten av oktober. Jag brukar tjata på mamma om julpynt i början av november och brukar få min önskan igenom ungefär i tid till min födelsedag.

I år har jag redan satt upp ljusstake, miniplastgran och adventljusstake innan min födelsedag så prognosen på årets julstämning ser väldigt bra ut. HÄR är min favoritjullåt.

Fem bröd och två fiskarOkej, ska försöka hålla igång den här bloggen på riktigt nu. Grejen äro denna att jag aldrig tar några kort nu för tiden. Jag tar inte med mig kameran när det händer roliga saker och jag fotar inte för fotandets skull över huvud taget. Och utan bilder av vad som sker i livet är det inte speciellt kul att blogga. Dessutom har jag blivit lite rädd för att dela med mig av för mycket saker som kan hållas emot mig i framtiden, så jag känner mig inte så peppad på det hela. MEN jag ska försöka, jag lovar.

Så här såg det i alla fall ut när jag bakade bröd för första gången i mitt liv. Jag vet, det blev liiite overkill med alla russin. Men russin är gott i bröd så jag bestämde mig för att glädjas åt mina prickiga bullar. Helt ärligt så var det nog det godaste brödet jag någonsin smakat.

Lundell och irrande tankarKlockan är visst över halv fyra på morgonen och jag har ännu inte somnat. Jag kan inte sova på nätterna längre. Det finns för mycket att tänka på. Ansvaret som ständigt ökar och mina meningslösa försök att fly från det. Allting känns plötsligt så verkligt, samtidigt som jag blir mer och mer vilsen.

Ge mig ännu en veckas lov att reda ut mitt sinne...

RSS 2.0